Herst van 't Jaor 2014 - Aswin Linden


In een bomvol Café 't Stammeneeke is op vrijdagavond
28 februari Aswin Linden uitgeroepen tot "Herst van ut Jaor 2014".


Welke blunder of lompe streek Aswin Linden tot "Hertst van ut Jaor" heeft gemaakt:

Frietvet of Olie !!!

Aswin heeft pas sinds een paar maanden een nieuwe auto als er een melding op het display verschijnt met de text half litertje olie bijvullen. Tja denkt hij dat zal ik zelf ook wel kunnen daar hoef ik niet voor naar van Mossel te gaan. Dus zo gezegd zo gedaan. Hij kijkt in de garage en ziet daar nog een kannetje met "olie" staan. Motorkap open, doppie eraf en bijvullen maar. Na dit te hebben gedaan gaat hij in de woonkamer zitten maar het zit hem op een af andere manier toch niet lekker. Was dat nou echt wel olie wat ik heb bijgevuld bedenkt hij zich? Toch nog maar eens de garage in en eens ruiken aan die kan. Toen kreeg hij het toch wel benauwd want dit rook alles behalve naar olie het was namelijk oud frietvet. Tja en daar kunnen motorblokken niet zo goed tegen. Toen de auto maar versleept naar van Mossel waar ze het motorblok voor een €500,- hebben schoongespoeld.

 

Hiermee is Aswin Linden de opvolger van Henk Barents die in 2013 de "Herst" binnen wist te slepen. Preens William I van de Brökwagters had de eer om de Wisseltrofee uit te reiken aan Aswin Linden. Ook ontbrak het op deze avond natuurlijk niet aan herste en live muziek. Er waren zelfs 2 acts te bewonderen op deze avond. Als eerste traden Sjing Boem op. Na de uitreiking van de Herst was het de beurt aan Moerepetazie. De organisatie kan net als vorig jaar terugkijken op een zeer geslaagde avond.

De Herst van 2014 werd gekozen uit 9 genomineerde, te weten :

Stan en Arno, John Bouwels, Frank Pouwels, Paul Vaessen, Aswin Linden, Marlie Moonen, Gijs Luijkx, Paul van Geneijgen en Jan Jacobs.


Een onafhankelijke jury heeft gekozen, de juryleden waren :

Preens William I, Hans Smeets, Els van Keulen, Bert Salmans en Maan Opheij

Allen bedankt voor jullie komst en aanmeldingen en hopelijk tot volgend jaar.