Herst van 't Jaor 2016 - Gijs Luijkx


In een bomvol Café 't Aod Bosseve is op vrijdagavond
5 februari Gijs Luijkx uitgeroepen tot "Herst van ut Jaor 2016".


Welke blunder of lompe streek Gijs Luijkx tot "Hertst van ut Jaor" heeft gemaakt:

Verkierdje adres !!!!

Gijs moest naar een vergadering van de jeugbegeleiding van de Brokwagters. Ze hebben er dit jaar een nieuwe jeugdbegeleidster bij en laat daar nu net die vergadering zijn. Maar Gijs die weet veel en en hij hoefde dan ook niet te kijken op welk adres hij moest zijn. Tenslotte kon hij de nieuwe jeugbegeleidster en was alleen nog nooit daar geweest. Vol goede moed zette hij de tocht in en eenmaal aangkomen op het adres bedacht hij zich niet en liep hij gewoon achterom, tja als je ze kent dan hoef je tenslotte niet aan te bellen. Toen hij in de keuken kwam dacht hij nog van "dat ziet er hier toch wel wat ouderwets uit" maar ja gewoon doorlopen de kamer in en toen stond hij en de bewoners van dat adres(Jac en Toos Princen) met de mond vol tanden. Wat kom jij hier doen. Nou dat kan ik vertellen ik ben op het verkeerde adres. Ik moet bij Jolanda Thijs zijn en die woont in de bertestraat op nr.11 en niet waar Gijs nu binnen stond op de Odastraat nr.11. Hij was dus gewoon een straatje te ver op nr.11 binnen gelopen.

Hiermee is Gijs Luijkx de opvolger van Ingrid Ogier die in 2015 de "Herst" binnen wist te slepen. Ook ontbrak het op deze avond natuurlijk niet aan herste en live muziek. Als eerste traden Spik&Span(LVK winnaar 2015 en 2016) op. Na de uitreiking van de Herst was er nog een gastoptreden van enkele Saunaboys(Paul, Edje en Eddy) en als laatste Moerepetazie. De organisatie kan net als vorig jaar terugkijken op een zeer geslaagde avond.

De Herst van 2016 werd gekozen uit 9 genomineerde, te weten :

Gijs Luijkx, Ellen Peeters, Jessie Stroeks, Eric vd Bogaert, Huib Thijs, Jeroen Curvers, John Steuten, Rachelle Bosch en Stan Pouwels.


Een onafhankelijke jury heeft gekozen, de juryleden waren :

Preens Steffan I, Dorien van Hoof, Jerry Wolter, Jaap Verkennis en Daniel Vdovic.

Allen bedankt voor jullie komst en aanmeldingen en hopelijk tot volgend jaar.