DE HISTORIE VAN HET HERSTEBÂL

Het Herstebâl is ontstaan in 2010 toen Jasper Gerits als prins van de Brokwagters werd uitgeroepen. In zijn eigen kroeggie 't Stammeneeke (tegenwoordig café Aod Bosseve) werden weinig tot geen carnavalsactiviteiten georganiseerd. Hier werd toenmalig vorst Robbert door Jasper op geattendeerd. Deze zei op zijn beurt weer tegen Jasper: ''wat houd je tegen om volgend jaar een activiteit te organiseren?'' Het was eigenlijk vorst Robbert die met de naam Herstebâl op de proppen kwam. Tja, de naam was geboren, maar nu nog een thema.

De stomste streken en blunders van Boshovenaren en Hushovenaren werden gezocht en de winnaar ging uiteindelijk met de titel 'HERST van ut jaor' aan de haal. Jasper trommelde enkele vrienden op om hem mee te helpen en de aanmeldingen voor 'Herst van ut joar 2011' stroomde binnen. Tijdens een geslaagde eerste editie werd de eerste 'Herst van ut Joar' uitgereikt.

Ook de edities daarna waren een daverend succes! Mede door het vele publiek en optredens van de Saunaboys, Ed & Frans, Ton Adriaens, Sjingboem, Moerepetazie, De Toddezek, Spik & Span, Big Benny, Fabrizio, Men in Pek, Pruuf Mar en ga zo nog maar even door...

Vrijdag 9 februari 2024 vindt alweer de 13e editie plaats. Kom gezellig naar café Aod Bosseve voor dé aftrap van de Vastelaovendj 2024!

herst

COMMISSIE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paul Haex

Voorzitter
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nicky Minten

Penningmeester
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daniël Vdovic

Artiesten + DJ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Roel Smeets

Presentator
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tom van der Putten

Communicatie
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jerry Wolter

Artiesten + presentator
OLYMPUS DIGITAL CAMERA