Herst van 't Jaor ....

Wisselen

Deeze Herst es sinds kort leider van ut “iets” wat teleurstellendje DESM 5. As det ut al neet hieëlemaol lekker drejtj es ut noeëts fejn um tegen de koplouper te spuule.

Ze begoste de wedstrieëd toch redelijk good, mer ze kwoome helaas toch op 1-0 achterstând. Ze goove de moed neet op en spuuldje eavegood gewoeën doeër. Aangezeen de leider neet hielemaol tevrieëje waas, wisseldje hea un paar spuulers vur un paar frisse krachten um de achterstând te probiere um te drejje. Binnen 20 minuten nao dees wissels stoonge ze 5-0 achter.

Ut lieëktj waal of det de tegestander met 12 man op ’t veldtj stieët. De mannen van de Moeësdiek weite neet woeë ze motte kieke en de tegestande walsj er doeërhieën. De leenksback hieët continu 2 man en hieël ut team ruptj en schealtj op mekaar. Ineins huuërtj deeze herst de tegestander zeggen.. EY, die staon mer met 10 man op ’t veldj!

Waat blieëktj noow.. Deeze herst hieët der in de rust 4 man uutgehaaltj en der mer 3 trök gezatte..
Neet gek det de tegenstander der zoeë mekkelik doeërhieën luptj.

De Herst van 2024 werd gekozen uit 4 genomineerden, te weten:

Bonusnominaties: Paul Beelen en Daniël Vdovic

Boeëdschappe

Dieëze mins ging zieën standaard rondje make um boeëdschappe te doon en aod pepeer weg te breenge. Vervolgens fejn thoeës aangekaome, wiltj zieën boeëdschappe uut gaon laaje en waatj bliektj.. In hieël zunne auto gejn boeëdschap mieër te veenge. Waat doojje as dejje iets kwieëtj zeetj geraaktj op zoeën moment?

Gea maakt ut rondje oppernow mer dan in de anger richting. Dieëze mins gieët dus trök nao de pepeercontainer op Oda, want dao haaj hea tenslotte zieën aod pepeer weg gegoesj. Doa aangekaomen kietj dieëze slumme mins de container in.. en ja huur! HIEËL ZIEN BOEËDSCHAPPE doeër de container hieën gegoesj. As dejje dan geine loomperik mieër zeetj, dan weit ich ut neet mieër! 

De Herst van 2023 werd gekozen uit 4 genomineerde, te weten:

Ingrid Korten/Remco van Hoof, Jarno Gerits, Bart Kennis & Roy Moonen
Bonusnominaties: Paul Beelen en Daniël Vdovic

Souvenir

Tijdens Bospop afgelopen jaar besloot Michelle om samen met haar vriendin een souvenier te nemen. Ze hadden samen een heel weekend achter de tap gestaan. Nu was het tijd voor een feestje. Voordat de avond echt kon beginnen liepen ze langs de kraampjes en besloten ze om een Henna tatoeage te laten zetten. Een prachtig hartje op de handpalm naast de duim. Het feest kon nu echt beginnen. Na een paar biertjes was het tijd om te gaan slapen. Na een heerlijke nachtrust werd Michelle wakker en zag ze dat dat de tatoeage nu op een hele andere plek stond. Ze had namelijk met haar gezicht op haar hand geslapen. Nu stond de tatoeage op haar wang. Ze heeft nog geprobeerd om het weg te poetsen maar dat was niet zo makkelijk. Achteraf viel het allemaal wel mee. De tatoeage is maar 3 weken blijven zitten.

Hiermee is Michell de opvolger van Roel Hunnekens die in 2019 "Herst" binnen wist te slepen. Ook ontbrak het op deze avond natuurlijk niet aan herste en live muziek. Als eerste trad Stefan Wolter op. Na de uitreiking van de Herst kwamen eerst Paul & Leo. Rond de klok van half 1 kwam ook Kartoesj de buhne op.

De Herst van 2020 werd gekozen uit 6 genomineerde, te weten:

Rogier Stijnen (2 jaar op rij), Michelle Snijders, Joeri Loijen,
Sylvia Gerits, Jordi Smits en Dirk Wiermans.

 

Bekneld

Roel was 's morgens wat aan de late kant. Toen hij buiten kwam bleek het ook nog gevroren te hebben. Tja dan moet er natuurlijk eerst de autoruiten gekrabt worden. Roel dacht dan start ik de auto alvast want dan gaat het wat sneller. Met 1 been in de auto en het ander nog erbuiten startte Roel de auto. Deze ging gelijk met hem aan de haal want deze stond nog in de versnelling. Bam tegen de andere auto die ervoor stond en de deur kwam tegen de uitbouw van het huis met het gevold dat zijn been bekneld kwam te zitten tussen deur en stiel van de auto. Brandweer, ziekenwagen en politie moesten er aan te pas komen om hem uit zijn benarde positie te bevrijden d.m.v een spreider. Gelukkig is hij inmiddels alweer goed ter been.

Hiermee is Roel Hunnekens de opvolger van Bram Sentjens die in 2018 "Herst" binnen wist te slepen. Ook ontbrak het op deze avond natuurlijk niet aan herste en live muziek. Als eerste traden Ed&Frans op. Na de uitreiking van de Herst zo tegen de klok van 00:30u was het de beurt aan Bjorn&Mieke.
De organisatie kan net als vorig jaar terugkijken op een zeer geslaagde avond.

De Herst van 2019 werd gekozen uit 7 genomineerde, te weten:

Mark Kuin, Nicky Minten, Roel Hunnekens, Luc Bosmans, Paul van Tuel, Frans Janssen en Rogier Stijnen.

Theorie examen

Bram kreeg het voor elkaar om zijn theorie examen te plannen op de deensdig met vastelaovendj 2017. Op zich is dit al behoorlijk lomp maar goed hij moest het toch gaan maken. Voor dit examen moet je naar Eindhoven. Dus Bram hoppa met de kater van de dag ervoor naar Eindhoven. daar aangekomen wordt hem gevraagd om zijn ID bewijs. ID bewijs zegt hij. Tja met zo unne kater van de dag ervoor kun je wel eens wat vergeten. Gelukkig voor hem waren ze bij dat examen een beetje galant en mocht hij terug naar Weert om zijn ID bewijs op te halen om dan alsnog op een later tijdstip die dag het examen te maken en ook nog te slagen.

Hiermee is Bram Sentjens de opvolger van Huib Thijs die in 2017 "Herst" binnen wist te slepen. Ook ontbrak het op deze avond natuurlijk niet aan herste en live muziek. Als eerste trad FABRIZIO op. Na de uitreiking van de Herst was het nog de beurt aan Paul&Edje om nog een paar nummers ten gehore te brengen. Als laatste optreden wist de organisatie een vriendengroepje uit Remunj vast te leggen. Deze timmeren sinds kort aan de weg onder de artiestennaam "LOS REMUNJ".
De organisatie kan net als vorig jaar terugkijken op een zeer geslaagde avond.

De Herst van 2018 werd gekozen uit 5 genomineerde, te weten:

Bas Donkers, Bram Sentjens, Gijs Luijkx, Jeroen Curvers en Roel Smeets.

Ker gejat of toch neet !!!!

Huib doet graag wat meehelpen met klussen binnen het verenigingsleven. Zo ook deze bewuste avond. Normaal gesproken als hij dan thuis komt zet hij zijn bedrijfsautootje met aanhangwagen op de oprit. Deze avond had hij daar echter geen zin meer in. De volgende morgen toen hij in wilde stappen sloeg zijn hart een keer over. Gisteren hing hier toch nog een kar achter en nu is deze weg. Dit maar even medegedeeld aan schoonvader die binnen zat en toen maar met lood in de schoenen richting het werk om het zijn baas te gaan mededelen. Daar aangekomen vielen zijn ogen van verbazing bijna uit zijn kop. Want wat stond daar tegen een haag aan “zijn aanhangwagen”. Hij had de dag ervoor het aanhangwagentje geladen met rotzooi, fijn het netje erover gedaan en is toen aangereden in de veronderstelling dat zijn kar achter de auto hing maar die was hij dus vergeten aan te koppelen. Een kilometertje of 7 rijden zonder kar met de gedachten dat die er wel achter hangt, tja waar zit je dan met je gedachten. 

Hiermee is Huib Thijs de opvolger van Gijs Luijkx die in 2016 na vele malen genomineerd te zijn geweest de "Herst" binnen wist te slepen. Ook ontbrak het op deze avond natuurlijk niet aan herste en live muziek. Als eerste trad DJ DNL op. Na de uitreiking van de Herst was het nog even wachten op de hoofdact van de avond en dat was niemand minder dan "BIG BENNY". De organisatie kan net als vorig jaar terugkijken op een zeer geslaagde avond.

De Herst van 2017 werd gekozen uit 11 genomineerde, te weten:

Urban Luijkx, Bas Donkers, Sander Bus, Nicky Minten, Huib Thijs, Frank Pouwels, Yoni Linden, Monique Knapen, Anne Kursten, Bart Vanderfeesten en Moerpetazie/Bas Donkers.

Een onafhankelijke jury heeft gekozen, de juryleden waren:

Preens Jerry I, Ron de Laat, Maurice Saes, Gijs Luijkx, Paul van Geneijgen en Erwin Vries.

Allen bedankt voor jullie komst en aanmeldingen en hopelijk tot volgend jaar.

 

Verkierdje adres

Gijs moest naar een vergadering van de jeugbegeleiding van de Brokwagters. Ze hebben er dit jaar een nieuwe jeugdbegeleidster bij en laat daar nu net die vergadering zijn. Maar Gijs die weet veel en en hij hoefde dan ook niet te kijken op welk adres hij moest zijn. Tenslotte kon hij de nieuwe jeugbegeleidster en was alleen nog nooit daar geweest. Vol goede moed zette hij de tocht in en eenmaal aangkomen op het adres bedacht hij zich niet en liep hij gewoon achterom, tja als je ze kent dan hoef je tenslotte niet aan te bellen. Toen hij in de keuken kwam dacht hij nog van "dat ziet er hier toch wel wat ouderwets uit" maar ja gewoon doorlopen de kamer in en toen stond hij en de bewoners van dat adres(Jac en Toos Princen) met de mond vol tanden. Wat kom jij hier doen. Nou dat kan ik vertellen ik ben op het verkeerde adres. Ik moet bij Jolanda Thijs zijn en die woont in de bertestraat op nr.11 en niet waar Gijs nu binnen stond op de Odastraat nr.11. Hij was dus gewoon een straatje te ver op nr.11 binnen gelopen.

Hiermee is Gijs Luijkx de opvolger van Ingrid Ogier die in 2015 de "Herst" binnen wist te slepen. Ook ontbrak het op deze avond natuurlijk niet aan herste en live muziek. Als eerste traden Spik&Span(LVK winnaar 2015 en 2016) op. Na de uitreiking van de Herst was er nog een gastoptreden van enkele Saunaboys(Paul, Edje en Eddy) en als laatste Moerepetazie. De organisatie kan net als vorig jaar terugkijken op een zeer geslaagde avond.

De Herst van 2016 werd gekozen uit 9 genomineerde, te weten:

Gijs Luijkx, Ellen Peeters, Jessie Stroeks, Eric vd Bogaert, Huib Thijs, Jeroen Curvers, John Steuten, Rachelle Bosch en Stan Pouwels.

 

Een onafhankelijke jury heeft gekozen, de juryleden waren:

Preens Steffan I, Dorien van Hoof, Jerry Wolter, Jaap Verkennis en Daniel Vdovic.

 

Tillefoon

Ingrid heeft wel vaker problemen met haar mobiele telefoon. Zo is dat ding al een keer in een emmer zeepsop gevallen. Maar wat haar nu is overkomen slaat alles. Bijna iedereen besteld wel eens wat via internet maar als je pakketje dan uitpakt is het toch niet wat je ervan verwacht had. Dan moet je dat dus weer terug inpakken en naar het postpunt bij de Jumbo brengen. Zo gezegd zo gedaan. Ingrid brengt het pakketje naar de Jumbo en als ze terug thuis is wil ze haar telefoon pakken maar waar is dat ding eigenlijk. Alles afgezocht van onder naar boven en van links naar rechts maar nergens geen telefoon. Het zal toch niet denkt ze. Ze belt de Jumbo om te vragen of de medewerkster het pakketje wat ze net gebracht heeft even wil open maken om te kijken of daar die telefoon soms in zit en wat denk je, Ja hoor daar is de telefoon weer.

Hiermee is Ingrid Ogier de opvolger van Aswin Linden die in 2014 de "Herst" binnen wist te slepen. Preens Arno I van de Brökwagters had de eer om de Wisseltrofee uit te reiken aan Ingrid Ogier. Ook ontbrak het op deze avond natuurlijk niet aan herste en live muziek. Er waren zelfs 3 acts te bewonderen op deze avond. Als eerste traden de Saunaboys op. Na de uitreiking van de Herst was het de beurt aan de Toddezek(LVK winnaar 2014) en als toetje trad ook Moerepetazie nog op. De organisatie kan net als vorig jaar terugkijken op een zeer geslaagde avond.

De Herst van 2015 werd gekozen uit 10 genomineerde, te weten:

Gijs Luijkx, Pascal Knapen, Peggy Vdovic, Harrie Timmermans, Ingrid Ogier, Jacko Hamaekers, Lilian Kwaspen, Jordy Grein, Jolanda Thijs en Maykel Bouwels.

Een onafhankelijke jury heeft gekozen, de juryleden waren:

Preens Arno I, Steffan Grosfeld, Gerda Smits, Rob Princen, Gerard Litjens en Aswin Linden.

 

Frietvet of olie

Aswin heeft pas sinds een paar maanden een nieuwe auto als er een melding op het display verschijnt met de text half litertje olie bijvullen. Tja denkt hij dat zal ik zelf ook wel kunnen daar hoef ik niet voor naar van Mossel te gaan. Dus zo gezegd zo gedaan. Hij kijkt in de garage en ziet daar nog een kannetje met "olie" staan. Motorkap open, doppie eraf en bijvullen maar. Na dit te hebben gedaan gaat hij in de woonkamer zitten maar het zit hem op een af andere manier toch niet lekker. Was dat nou echt wel olie wat ik heb bijgevuld bedenkt hij zich? Toch nog maar eens de garage in en eens ruiken aan die kan. Toen kreeg hij het toch wel benauwd want dit rook alles behalve naar olie het was namelijk oud frietvet. Tja en daar kunnen motorblokken niet zo goed tegen. Toen de auto maar versleept naar van Mossel waar ze het motorblok voor een €500,- hebben schoongespoeld.

Hiermee is Aswin Linden de opvolger van Henk Barents die in 2013 de "Herst" binnen wist te slepen. Preens William I van de Brökwagters had de eer om de Wisseltrofee uit te reiken aan Aswin Linden. Ook ontbrak het op deze avond natuurlijk niet aan herste en live muziek. Er waren zelfs 2 acts te bewonderen op deze avond. Als eerste traden Sjing Boem op. Na de uitreiking van de Herst was het de beurt aan Moerepetazie. De organisatie kan net als vorig jaar terugkijken op een zeer geslaagde avond.

De Herst van 2014 werd gekozen uit 9 genomineerde, te weten:

Stan en Arno, John Bouwels, Frank Pouwels, Paul Vaessen, Aswin Linden, Marlie Moonen, Gijs Luijkx, Paul van Geneijgen en Jan Jacobs.

Een onafhankelijke jury heeft gekozen, de juryleden waren:

Preens William I, Hans Smeets, Els van Keulen, Bert Salmans en Maan Opheij.

De Dodemanskop

Op een koude zaterdagmorgen rijdt Henk om 06.15 naar huis van uit beegden toen hij net de napoleonsweg was overgestoken stopte Henk om zijn sjaal om te doen. Bij het wegrijden is Henk aan de zogenaamde dodemans knop gekomen waardoor de scooter uitvalt(hij had handschoenen aan). Dit had Henk niet in de gaten hoewel hij wist dat die knop erop zat. Vervolgens heef Henk Cis gebeld(plus minus 6.30) of ze hem kon komen ophalen bij het tankstation bij Baexem waar hij de scooter neer had gezet. Vervolgens heeft Henk de scooter 's middags gehaald met de overbuurman waarna hij thuis op zoek ging naar wat er aan de hand was. Na de halve scooter uit elkaar gehaald te hebben plus
nieuwe bougie gehaald bij Frans Ogier zag zoon Roy ineens dat die knop verkeerd stond. Dus knop om en jawel hoor startte die scooter. Roy kwam niet meer bij en zei tegen Cis zeg het tegen niemand.

Ps. Na ongeveer 3 a 4 weken viel er een proces verbaal
van 47 euro op de mat want Cis had te hard gereden toen ze Henk kwam ophalen bij het tankstation.

Hiermee is Henk Barents de opvolger van John Stam die in 2012 de "Herst" binnen wist te slepen. Nadat John de wisseltrofee terug had gegeven kreeg hij als aandenken een mooie onderscheiding in de vorm van een speld. Preens Robbie I van de Brökwagters en Preens Patrick II van de Piepkukes (D-indj) hadden de eer om de Wisseltrofee uit te reiken aan Henk Barents. Ook ontbrak het op deze avond natuurlijk niet aan herste en live muziek. Er waren zelfs 2 acts te bewonderen op deze avond. Als eerste traden Ed & Frans op. En ja deze 2 gelouterde Weerter artiesten weten de stemming er altijd goed in te krijgen. Na de uitreiking van de Herst was het de beurt aan Ton Adriaens. Voor het eerst op de planken in een cafe en ook hij wist het voltallige publiek in opperste feeststemming te krijgen. Ook de Brökwagterskapel was aanwezig en tja als die beginnen te spelen dan weet je het wel, dan gaat het dak eraf. Zo kan de organisatie net als vorig jaar terugkijken op een zeer geslaagde avond.

De Herst van 2013 werd gekozen uit 7 genomineerde, te weten:

Fred van Ratingen, John Jacobs, Edwin van Zoggel, Gijs Luijkx, Henk Barents, Huib Thijs en Frank Pouwels.

 

Een onafhankelijke jury heeft gekozen, de juryleden waren:

Preens Robbie I, Robert Stroeks, Ed Kalders, John Stam en Silvia Gerits.

Het natte personeelsfeest van de NS

John had een uitje van het werk de N.S. Een dagje met de bus naar Amsterdam met
de collega`s lekker eten en zoepe en nog meer zoepe. Op de terugweg naar huis
koelkastje van het busje ook leeg gedronken. Hey op een helder moment zegt John
stop hier maar aan de Eindhovense weg dan steek ik hier over dan ben ik zo
thuis !!! Zo gezegd zo gedaan uit de bus, over het hegje gestapt al zwaaiend
naar zijn collega`s ging John op weg naar huis!! Dhuhu. Maar in plaats van het
bruggetje nam hij het groene kroos wat niet te onderscheiden was van het gras,
tenminste met 2.5 promiel in de kraag is dat voor John iets moeilijker. Geheel
kupke onder was hij blij de overkant te halen als u Sjonny kent dan snapt u wat
ik bedoel. Maar dan ook nog naar huis over de berg, na een paar valpartijen ook
dit opstakel gehaald. De triatlon afgesloten "zoepe, zwemmen en berg beklimmen"
stond hij voor de deur zonder sleutel. Na een paar fluit en schreeuw signalen
deet vrauw lief de raam open met de mededeling "wat moet dat hier", John
was niet herkenbaar met zijn vermomming onder de modder en kroos. Buiten alles
uit doen en dan onder de koude douche. Waat unne Herst .

Hiermee is John Stam de opvolger van Eric van den Kerkhof die in 2011 de "Herst" binnen wist te slepen. Nadat Eric de wisseltrofee terug had gegeven kreeg hij als aandenken een mooie onderscheiding in de vorm van een speld. De Preens van de Brökwagters had de eer om de Wisseltrofee uit te reiken aan John Stam. Ook ontbrak het op deze avond natuurlijk niet aan herste en live muziek. Want niemand minder dan de SAUNABOYS zette het café compleet op de kop. Ook de Brökwagterskapel was aanwezig en tja als die beginnen te spelen dan weet je het wel, dan gaat het dak eraf. Zo kan de organisatie net als vorig jaar terugkijken op een zeer geslaagde avond.

De Herst van 2012 werd gekozen uit 6 genomineerde, te weten:

Rolf Wiermans, John Tinnemans, John Stam, Gijs Luijkx, Frank vd Linden en Mario Salmans.

Een onafhankelijke jury heeft gekozen, de juryleden waren:

Preens Roy I, Robert Nijsen, Marian Hakkenberg, Frans Ogier, Yvonne Caelers en Eric van den Kerkhof.

Trakter

Afgeloupe vastelaovundj deeje vae as Blutsknikkers wieër mej aanne groeëte Rogstaekersoptocht inne stad.  Angere jaore hebbe vae auch dekker mét ós zelluf ri-jendj óngerstêl gereje, dan haje vae geine trakter nueëdig. Mér de leste jaore deej dét dingk 't auch neet mieër tegooj dus vae wildje 't risico neet hebbe dét 't neet good zooj gaon. As sjefeur haje vae Eric wieër geregeldj. Hae ri-jtj neteurlik dageliks op 'n vrachtwage en hae haaj dét al dekker vör ós gedaon. Ich haaj de trakter zónger prebleme nao de stad gereje en alles stong klaor 'm te begînne aane optocht.

Op 't momênt dét 't spannend begós te waere en vae moste gaon trekke, begós Eric in paniek te raake. Hae kreeg 't dingk neet in beweging! En dae optochtbegelejer vanne Rogstaekers mér zwejje en kalle dette
mós gaon trekke. Eric kreeg 't flînk benauwdj, mér de trakter deej niks! Uuteindelik haje vae gelök, John kreeg namelik 't zelluf ri-jend óngerstêl aane praat en hae hieët de trakter d'n hieële optocht gedowdj!

Nao de optocht ginge vae kontrolliere waat d'r nów eigenlik fout gegânge waas. Toen bleek dét dae lômperik mét zieën knueëk tege 'n hêndel haaj gezaete woeëdoeër de trakter de hieële optocht in z'n vreej haaj gestânge!

Eric is gekozen uit 6 genomineerde:

Tjeu Creemers, Henk Briels, Karin van Ratingen, Nathalie Vdovic en Tjeu Verkennis.

Er is gekozen uit een onafhankelijk comité bestaande uit Preens Rolf I, Vorst Robbert, Henk Sijben, Ciska Barents, Jo Broods en Jasper Gerits.